|
 
KOIRANI
Kotona asuvat
 
Sijoituksessa ja yhteisomistuksessa
 
HIEMAN MINUSTA
UUTISET
PENTUJA
 
LINKIT
VIERASKIRJA

 UUTISET

16.04.2011 Pentunäyttely Helsingissä
Ihanan aurinkoisessa säässä suuntasimme nokan kohti messukeskusta. Seuranani Riina, Mika ja Remu (Lucastras Bullet Proof). Messukeskus oli todella täyteen ahdettu joka ei tietysti kipeälle selälleni ollut kovin mukavaa, mutta sisukkasti odottelimme kehää iltapäivään. Tuomarina tänään Jetta Tschokkinen. Ensin kehään Remun kanssa, joka oli ainoa uros vanhemmissa pennuissa. KP ja hieno esiintyminen, eli jatkoimme kisaamaan nuorempien ykkösuroksen kanssa, josta Remu vei voiton ollen PU!!!!!


Nuoremmissa nartuissa oli yksi pentu, Sannan Hiucan Kaunis sai KPn. Vanhemmissa nartuissa Deicyllä tutut kilpakumppanit Tinja (Simply Tan Ready For Love) ja Grace (Simply Tan Royal Rhapsody). Deicy ravasi jälleen itsensä ykköspallille saaden KPn joten jatkoimme kehässä kisaamista. Deicy upeasti PN-1!!!!!!ROP-VSP-kehässä siis omat rakkaat kasvattini Deicy ja Remu. Kiskasin Jalosen Kaisan lennossa Remun hihnan päähän, KIITOS Kaisa avusta! Rotunsa kauneimmaksi valittiin enrginen ja iloinen Deicy ja mini-Onni Remu oli sitten VSP.

BOS Lucastars Bullet Proof and BOB Lucastars Blind Date


Ryhmäkehään saimmekin mennä lähes samantien, joten tällä kertaa ei ollut niin pitkää odottelua. Ilokseni Deicy jaksoi vielä hetken verran skarpata ja nappasi RYP-3 sijan! Hieno hieno tyttö!!!!

Kiitos seurasta Riina ja Mika sekä ihanat Tinjan ja Grecen omistajat. Tähän loppuu meidän tie pentukehässä, nyt keskityn hetkeksi reissaamiseen sekä muihin kasvatteihini ja sitten jatkamme junioriluokkaan.


FOR BREEDING UNTIL SEPTEMBER/JALOSTUKSEEN SYYSKUUHUN ASTI
CIB NORD NUCH SUCH DKCH NVCH NW-10
*****Fla-Go-Line´s Ville Lille Rasmus******

Pieni komea kaniiniuros joka kantaa mustaa väriä/
Little handsome kanichenmale who carries black color
Owner Jannicke Teigen, Norway
Eyes clear, PRA-CORD A
Knees 1/1
Back/selkäkuvaus K2
For more information/kyselyt Jutalta (+358 40 4130247/jutta.muller@lucastars.net


20.03.2011 Pentunäyttely Lohjalla
Tällä kertaa matkaseurana Johanna joka ystävällisesti noukki mut ja Deicyn aamulla kyytiin. Johannan karkkarit olikin ensimmäisenä kehässä ja Muumimamman hienot koiruudet loistikin upeasti, tuloksena ROP-pentu, ONNEA!
Pitkiä kääpiöitä ilmoitettu kahdeksan, mun kasvateista paikalla siis Deicy sekä Lucastars Beat The Odds alias Vilpertti. Tarja ja Vilpertti esiintyi erittäin mallikkaasti, tuloksena tällä kertaa 2KP, hyvä te!!!!! Deicy oli tosi iloisella tuulella ja ravasi itsensä parhaaksi nartuksi suloisten Simply Tan-sisarusten antaen loistavan vastuksen. Deicy lopulta myös ROP-pentu, tämän kertainen arvostelu oli seuraavanlainen;
"Miellyttävä pentu, oikeat mittasuhteet, kaunis pää ja ilme, hieman pysty lapa, hyvä eturinta ja luusto. Hieman lyhyt rintalasta. Hyvä takaosa, karvat vähän vaiheessa, hyvä häntä. Liikkuu ikäisekseen erittäin kauniisti, miellyttävä luonne"

Alkoi piiiiitkä odotus ennen ryhmäkehiä, mutta hyvää kannatti odottaa...Avustin ensin Jaanaa kennel Hihundin-kasvarissa, nämä komiat mustat lk-mäykyt olivatkin BIS3!!!! Sitten oma napero kehään, Deicy jaksoi edelleen olla iloinen ja innostunut vaikka päivä olikin tosi pitkä! Lopullinen sijoituksemme RYP-2!!!!!
!


20.02.2011 Pentunäyttely!
B-lapsosistani kolme aloitti kehien valloituksen heti täytettyään viisi kuukautta. Riina ja Mika hakivat mut aamulla kyytiin ja ajelimme kauniissa aurinkoisessa säässä Lohjalle. Näyttelypaikka oli muuten ihan kiva, mutta aivan tolkuttoman pölyinen; kiva oli yrittää pitää leikkisää pentua aisoissa ettei möyritä siellä lattialla. Pitkäkarvaisia kääpiöitä oli ilmoitettu seitsemän. Meistä ensimmäisenä kehään Remu (Lucastars Bullet Proof) jonka esitinkin itse. Samassa luokassa oli suloinen veli, Vilpertti (Lucastars Beat The Odds). Tässä taistossa pidemmän korren veti Remu Vlpertin ollessa hyvä kakkonen, molemmat saivat KPt!

Remun arvostelu;
Erinomainen tyyppi. Hyvä pään malli. Hyvä ilme. Riittävä kaula ja etukulmaukset. Riittävä eturinta. Erinomainen luusto, pitkä hyvä runko. Voimakas hyvä takaosa. Lupaava karva. Reipas pentu, liikkuu hyvin.
Nartuissa kaikki neljä ilmoitettua olivatkin samassa pikkupentujen luokassa. Suureksi ilokseni Deicy (Lucastars Blind Date) voitti nartut saaden KPn ja ihanan arvostelun! Olen kovin iloinen neidin hienosta esiintymisestä vapaassa narussa!
ROP-kehään siis sisarukset Deicy ja Remu! Jälleen kerran ISO kiitos Ninnille joka ystävällisesti esitti Deicyn ja minä olin Remun narun varressa. Pikkuneiti vei voiton ollen ROP! Ryhmässä napero oli niin vauva muihi verrattuna että ei sijoitusta tällä kertaa, mutta päivä oli enemmän kuin upea!!!Lämmin kiitos ihanille kasvattieni omistajille Tarjalle, Riinalle ja Mikalle! Tästä on hyvä jatkaa...

11.02.2011 Tallinna kutsuu!
Välillä on pakko vaan heittää huolet ja murheet syrjään, vaikka Niken menetys raastaa sydäntä jatkuvasti edelleen...Nenä kohti Etelänaapuria ja kansainvälistä näyttelyä; matkassa mukana Luca ja Rico sekä kasvattini Rudy (Lucastars Autumn Light), KEPO-Oliver sekä Aira neitostensa Santran ja Bessin kanssa unohtamatta tietenkään hovikuvaajaamme Juuliaa! Meitä oli satamassa Tallinnan päässä vastassa tuttu taxikuski joka vei meidät Saku Suurhalliin jossa näyttely pidettiin. Ennen kehien alkua muilla oli hyvää aikaa vielä syödä ja mulla hermoilla ;-)
Pojista kehät korkkasi Rudy kaniineissa. Kyllä huomasi että Pikkujätkän kanssa oli treenailtu (KIITOS LAURA!!!!), niin kauniisti Rudy kehässä käyttäytyi! Palkinnoksi ei sen enempää eikä vähempää kuin mun kasvattajauran ensimmäinen ROP-sijoitus kera SERTin ja CACIBin!!!!!!@ Juulia Auvinen


@ Juulia Auvinen

Seuraavaksi kehään Pikku-Huuli Rico joka oli tällä kertaa tuomarin mielestä liian neitimäinen (?) ja sai EHn. Olen kuitenkin äärettömän tyytyväinen Ricon reippaaseen esiintymiseen! Kuva kertokoon enemmän meidän "neidistä"


BOSHAFT LOCHHUND IMMERJa vielä se mun suurin jännityksen aihe, Luppan, kehään...Tällä kertaa tunteet oli pelissä jopa vielä enemmän kuin normaalisti...Lupu näytti jälleen kyntensä voittaen valioluokan ja SERT/CACIB-kehän, Huuli sai siis järjestyksessään 18. CACIBIN!!!!! Todella kaunis junnu-uros oli tällä kertaa PU, mutta voin kyllä rehellisesti sanoa ettei huonolle hävitty!GEWÜRTZTRAMINER RISQUE-TOUTRudyn kanssa jatkoimme siis vielä isoon kehään, jossa edustettuna kahdeksan mäykkyä. Riemulla ei ollut rajaa kun tuomari Natalia Nekroshiene Liettuasta otti meidät jatkoon ja sijoitti lopulta Rudyn neljännelle sijalle!!!!!Antaessaan ruusukkeet minulle hän vielä totesi että rakastaa tapaa jolla esitän vapaasti koirat, joka merkitsi minulle todella paljon!


Kotimatka kului väsyneen porukan kanssa hihitellen (no okei, Juulia hihitti!) ja valitettavasti myös koko matkan selkäni muistutteli itsestään! Kaunis kiitos loistavasta matkaseurasta Aira, Oliver ja Juulia! Kiitos Kaisa kyydeistä, olet huippu, ja ennen kaikkea kiitos Lucan turkin laittamisesta! Kiitos Arja ja Laura upeasta työstä jota teette Rudyn kanssa!


28.01.2011 Nikke nukkui pois....

Päivä, jota en ollut pystynyt edes ajattelemaan. Päivä, jonka toivoin olevan vielä jossain kaukana tulevaisuudessa...Niken kipuilu ja läähättäminen muuttui niin kovaksi ettei sen elämässä ollut enää iloa. Nikke rakasti juosta, vahtia ja leikkiä palloilla, nyt pilke silmäkulmasta oli hävinnyt. Yksin siihen en olisi ikinä pystynyt...Apuun riensi omat menonsa syrjään heittänyt Ellu joka oli mun ja Niken kanssa loppuun asti. Nikke nukkui pois rauhallisesti mun tiukassa syleilyssä kuunnellen rakastamansa Tepsin "mustaa ja valkoista"-kannatuslaulua. Ihan viimeisellä hetkellä lauloin Nikelle meidän omaa biisiä; ...tiesin sen, kosketin vain sun pintaa, lento viimeinen meidän kahden on tää....
Suru on ihan järjetön, tuntuu kun puolet musta olisi jäänyt sinne eläinlääkäriin. Vaan tälläkään hetkellä kaveria ei jätetä, kerättiin mäykyt niiden omaan limusiiniin ja matkattiin Ellulle yökylään. Mäykyistä Nikkeä eniten kaipaa Cera joka nukkuu Niken pedillä ja tuijottaa mua vihaisesti! Toisin minä sen hölmön takaisin heti jos vaan voisin!!!!!
Kiitos Ellu, ilman sua olisin jossain suljetulla...Kiitos Kaisa! Sanat ei riitä kertomaan kuinka paljon mulle merkkaatte! Kiitos kaikki te ihanat ihmiset jotka soititte ja laitoitte viestejä, ne lohdutti ja kyynelten keskeltä pilkahti välillä hymykin kun muisteltiin esimerkiksi Niken reissua Rauman pitsiturnaukseen :-) Nikke elää aina mun sydämessä ja muistoissa. Kesällä Niken tuhkat sirotellaan mereen Sulkaniemen lähelle vihreän pallon kanssa; paikka jossa Nikke rakasti olla lellittynä Nakkimummon laivakoirana. Maailman viisain perhoskoira on poissa...


IN MEMORIAM, MY FIRST OWN DOG, MY DEAR TPS-FAN
DAINTYN DON DEAN "NIKKE" 10.05.2002-28.01.2011

I MISS AND LOVE YOU FOREVER NUUNUU!
22.01.2011 Turku INT
Aamulla aikaisin suunnattiin nokka Johannan ja Sarin kanssa kohti vanhaa kotikaupunkiani Turkua. Mukana matkassa Rico ja pikkuinen salamatkustaja Luca. Keli oli mennessä todella huono, mutta onneksi meillä oli aikaa riittävästi varattu ja Johanna hyvä kuski :-) Poimittiin vielä Sara Lohjalta mukaan näyttelyhumua katsomaan.
Pitkillä tuomarina Erica Pettersson jonka tiesin etukäteen olevan tiukka mutta mukava tuomari. Roxy Mikkonen kävi kyselemässä koiraa junnuihin ja Luca lähti iloisena Roxyn mukaan. Tällä kertaa heille ei sijoitusta mutta ihanaa oli katsoa miten kauniisti ja asiantuntevasti Roxy Lucaa käsitteli! Yhteistyö hänen kanssaan jatkuu varmasti!
Ensin vein kehään Lucan pojan Oskarin nuorten luokassa, tällä kertaa Osku oli EHn arvoinen. Heti perään Rico avoimeen luokkaan; Herra PikkuHuuli esiintyi ilokseni oikein reippaasti ja sai ERIn ja SAn. Lopulta sijoitus oli PU4, johon olen todella tyytyväinen! Luppanin tytär Elli sai nuorten luokassa ERIn mutta ei tällä kertaa SAta. Tapasimme Ricon superupean pojan Panchon, joka oli kasvanut normaalikokoisten mittaan. Valitettavasti Pancho ei tällä kertaa kehässä esiintynyt, koska en ollut paikalla vielä virallisella mittaushetkellä. Tuomari kuitenkin ystävällisesti mittasi Panchon rotujen välissä, joten ensi kerralla sitten tositoimiin!
Kotimatka kului rattoisasti juoruillen mukavien ystävien kanssa! Lämmin kiitos Johanna ja Sari kyydistä ja seurasta! Kiitos mukavasta näyttelypäivästä myös Sofialle, Pyrylle ja Ellille, Maijulle, Tepolle ja Pancholle, Leenalle ja Oskarille sekä Santralle ja tietenkin Roxylle. Kuvia näyttelystä päivittelen pian!!!!VUOSI 2011 TOIVOMME/ODOTAMME

Pentuja Ciralle, Nanille ja Etalle (urokset päätetty)
Näyttelyreissuja kotimaahan ja ulkomaille
PIKA-treenejä ja kokeita
A-ja B-pennut aloittavat/jatkavat näyttelykehissä
Lucasta isi syksyllä
Paljon iloisia ja unohtumattomia hetkiä ystävien/kasvattien/omien koirien kanssa!

JOULUKUU 2010
Joulukuussa ohjemassa oli vielä näyttelyvuoden päättävät messukeskuksen näyttelyt. Minulla ilmoitettuna vain kasvattini Rudy (Lucastars Autumn Light) joka siireettin kaniineihin, tuloksena JUN ERI2. Kiitos loistavasta seurasta Arja, Laura ja Emmi sekä Sofia ja Elli!

Joulun ja uudenvuoden vietimme rakkaan ystävämme Ellun luona vain ollen, nintendo Wiitä ja monopolia pelaillen, lukien ja syöden! Koirat nautti olostaan täysillä ja kivaa oli kaksijalkaisillakin :-)

MARRASKUU 2010; Eestiin ja töitä...
Kolmas viikonloppu putkeen näyttelyreissuja, jaksaa jaksaa!!!Eli tällä kertaa suuntana Eesti sekä Tarto ja mukana Kaisa P. ,Luca, Edwin, Cira, Siiri ja Vivi. Yövyimme mukavassa hostellissa joka oli paljon hotellia halvempi, erittäin siisti ja rauhallinen yömaja. Lauantaina emme olleet espanjalaistuomarin mieleen, Luca PU3, Edwin PU4 ja Edwin&Cira ROP-pari. Illalla Kaisa teki muutaman tunnin hommia Lucan turkin kanssa ja lupasi myös esittää Herra Huulen sunnuntaina kehässä (ja minä lupasin Kaisalle pässin kiveksiä jos Luca voittaa urokset...). Kävimme vielä syömässä maittavaa itämaista ruokaa ja sitten nukkumaan. Sunnuntaina olikin eri ääni sitten kellossa kun tuomarina hääri Jorge Nallem. Viville JUN-SERT, Edwinille luokkavoitto erillä...Lucan vuoro, jännittää ihan älyttömästi.....Kun valiourokset (3x INT valiouros) meni kehään, tyytyi tuomari vain vilkaisemaan Lucaa (jaahas, se oli siinä ajatteli mamma kehän laidalla), hieman myöhemmin selvisi että Luca olikin ylivoimainen ykkönen!!!!Luppan siis PU ja Edwin PU3 kera Eestin SERTin. Cira (pikkupullero) avoimen luokan toinen ja jäi tällä kertaa ilman PN-sijoitusta, Vivi upeasti PN3! Edwin ja Cira jälleen ROP-pari! Siis pässinkivesostoksille!!! Vielä kotimatka Kaisan luottoautolla ja kas, hengissä joskin hirveän väsyneenä kotona ollaan!

Loppukuu kului nopeasti pentuja maailmaan lähettäessä ja töitä tehdessä. Suomeen satoi myös lumi tosi aikaisin josta koirien kanssa olemme nauttineet täysin rinnoin!


LOKAKUU 2010; Reissuun, reissuun!!!
Lokakuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna matkasimme Lucan kanssa Seinäjoelle INT-näyttelyyn, mukana matkassa myös Lucan poika Oskari omistajansa Leenan kanssa. Lauantai-ilta vietettiin syöden ja juoruten Kaisa, Kaisan ja Leenan kanssa ja tietenkin myös laitettiin koirat näyttelykuntoon (TM tassukarvat ojennukseen)! Aamulla kehän laidalla huomasimme kehän olevan muutaman tunnin myöhässä joten rennosti vaan...Oskari sai ERIn ja voitii luokkansa Eeva Rautalan tuomaroidessa, myös Kaisan Nano voitti luokkansa (avoimet). Luca kilpaili valioissa kahden muun valiouroksen kanssa ja ilokseni voitti myös luokkansa. PU-kehässä Kaisa P. sai suuren kunnian esittää Lucan kun minä jatkoin Oskarin narun varressa. Luca PU2 ja Nano-kamu Pu kera viimeisen Suomen SERTin ja tietysti myös CACIBin. ONNEA!!!Lucan supertyttö Elli (Designing Stars Luca´s Dreamone) oli myös paikalla Sofian ja Pyryn kanssa. En meinannut hameessani pysyä kun Elli, ikää 16kk, voitti ensin nuoret ja ravasi PN1 sijalle!!!!!!!UPEAA!!!!!!Elli lopulta VSP ja Nano ROP (sekä myöhemmin RYP3)!

Viikolla 43 saattelin ensin osan B-pennuista uusiin koteihinsa ja torstaina 28.10 starttattiin Ellun ja mäykkyköörin (mukana Luca, Rico, Cira, Siiri ja Vivi) kanssa yhdistetylle loma- ja näyttelymatkalle Riikaan. Latviassa olimme siis jo torstaina myöhään illalla (ai miten niin en osaa lukea karttaa????) ja hyvien yöunien jälkeen olikin mukavaa lähteä shoppailemaan ja juhlistamaan mun vanhenemista. Lauantaipäivä kului näyttelypaikalla mukavien ihmisten seurassa. Meille ei tällä kertaa titteleitä, mutta hauska päivä joka tapauksessa ja ainakin koirat sai tuliaisia (joo, lähti vähän mopo...)! Kun muut suomalaiset lähtivät ajelemaan heti kohti Suomea, tämä lomailujoukkio vietti vielä illan Latviassa ja vasta sunnuntaina sitten kotiin. Kiitos Kaisat mun koirien loistavasta hoidosta!!!!! Ja ennen kaikkea KIITOS ELLU <3

SYYSKUU 2010; Iloa ja surua...
Kuudes päivä syyskuuta Cera-Kärppä synnytti Lucastars B-lapsoset, tällä kertaa jouduimme turvautumaan sektioon. Tälläkin kertaa maailmaan putkahti viisi pentua, kolme urosta ja kaksi narttua. Cera alkoi heti narkoosista herättyään hoitaa vauvoja ja kaikki sujuu hyvin; pennut kasvaa kohisten Ricon ja Ceran hellässä hoidossa..
Tämän maidontuoksuisen onnen huumassa sain kokea myös yhden elämäni kovimmista kolauksista. Menetin rakkaan Nican ihmisten pahansuopaisuuden ja itsekeskeisyyden takia, enkä anna sitä ikinä itselleni anteeksi (selvyyden vuoksi en anna anteeksi sitä että petin Nican luottamuksen, muuta anteeksipyydettävää mulla ei ole, sen on jo niin moni taho käynyt täällä meillä tarkistamassa..... ) Jos tästä sopasta jotain hyvää tarvitsee etsiä, niin tiedänpä taas vuotta kokeneempana ketkä ovat OIKEITA ystäviä. KIITOS ennen kaikkea Ellu ja Kaisa, Pitskun huuhkajat, ilman teitä en olisi jaksanut! Kiitos myös Marja-Leena, Sini, toinen Kaisa, Sofia, Mia ja ne useat kasvattajat joilta olen saanut tukea!

19.09.2010
Kesäkauden päättävä Hyvinkään ryhmänäyttely ohjelmassa tänään. Riks-raasunen joutui jäämään silmävamman takia kotiin, minulla siis mukana tällä kertaa vain Herra Huuli. Tuomarina pitkiskasvattaja Ruotsista, joten linja oli varsinkin pitkillä tiukka; Luca sai kahden vuoden eri-putken jälkeen EHn turkin kuivuudesta, muuten arvostelu oli ylistävää luettavaa. No eipä tietty paljon lämmittänyt, harmitti kovasti! Ricon tyttö Vivi (Zerekin Fool´s Gold) jatkoi hienoa uraansa junnukehässä napaten ERIn, nartuista vain kaksi sai vaaleanpunaisen, Vivi PN2 kera Vara-Sertin, HIENOA! Sain myös tilaisuuden nähdä Vivin pentueveljen Oskun, kovasti tutun näköinen veijari :-)


Kiitos upeasta seurasta Peltosen Kaisan johdolla beagleporukalle, Ellulle ja Emmille! Kiitos myös Iippä ja Mallu kun tulitte katsomaan "mun maailmaa", oli todella kiva nähdä! Seuraavaksi kutsuukin sisänäyttelyt ja ulkomaat, sitä odotellessa hoidellaan pentuja ja Ricon silmä kuntoon!


The one and only Kaisa meidän "leiripaikalla"

15.08.2010
Mäyräkoirien erikoisnäyttely Tuomarinkartanolla!
Minulla matkassa vuoden näyttelytauolta palaava Rico-Riks ja Luppan tietysti. Mukana menossa ilahduttavan paljon niin Ricon kuin Lucankin sukulaisia, kasvattini ja paljon ihmisiä joita en ole nähnyt pitkään aikaan. Pitkäkarvaisia kääpiöitä tuomaroi Alex Komorowski Saksasta, ilmottautuneita 31. Meidän tiimin naperopuolta edusti Ruotsin rinsessa Tera ja Ricon tyttö Milli pennuissa. Milliä puri ampiainen juuri ennen kehää ja neiti ei suostunut pöydällä enää yhteistyöhön, joten tällä kertaa ei KPta. Tera sai KPn, Onnea Kaisa! Junnuissa kehään saatiin miesenergiaa kun Esa (L A Glow) ja Reijo debytoivat virallisissa kehissä, tuloksena ERI ja junnuluokan toinen sija, tästä on todella hyvä jatkaa! Avoimessa luokassa olikin sitten Lucan poikia peräti kolme; ensimmäisenä Rico, jonka ensimmäistä kertaa esitti alusta loppuun joku muu kuin minä. Rakas kaimani (todella insideläppä) Kaisa Peltonen suoriutui tehtävästä enemmän kuin loistavasti ja Riks viiletti ERInomaisella AVO-luokan voittoon. Edwin sai myös ERIn ja luokassa kolmas sija. Todelliseksi harmikseni Onni sai HYL-arvostelun puuttuvan P2 hampaan takia, joka oli niin omistaja-Anulle kuin meille muillekin täysi yllätys. Tällä kertaa emme siis myöskään voineet esittää Lucan jälkeläisluokkaa. Luca sai valioissa ERIn ja edessä PU-kehä. Rico hämmästytti minut täysin esiintymällä Kaisan kanssa ilman yhtään temppuilua ja ravasi aina parhaaksi urokseksi asti!!!!!!!Way to go Herra PikkuHuuli ja Kaisa!!!!!Rico sai näin ollen myös viimeisen SERTin Suomesta ja on käyttötulosta vailla valio!Urosten kakkoseksi tiukassa kisassa Nano-kamu ja kolmanneksi Herra Huuli. Nartuissa Lucan jälkeläisiä edusti upeasti Elli (D S Luca´s Dreamone) joka sai tällä kertaa EHn, neiti on vähän hankalassa kasvuvaiheessa, mutta todella kaunis :-) Rico päätyi lopulta VSP-sijalle ja saimme pakata kimpsut ja kampsut Ellun ihanaan avoautoon. Ricon ja Lucan mielestä päivän paras hetki olikin viilentävä avoautoajelu!
KIITOS kaima Ricon loistavasta esittämisestä <3 Kiitos myös Ellulle todella mukavasta grillausillasta kera kuohujuoman. Kiitokset mukavasta päivästä kuuluu myös Anulle, Onnille, Sinille, Edwinille, Tiialle, Millille, Reijolle, Seijalle ja Esalle, Arjalle ja Lauralle, Kaisalle, Nanolle ja Teralle, Päiville kasvatteineen sekä Vaasasta saakka tulleille Ellille, Sofialle ja Pyrylle! Olette superihanaa porukkaa!!!!!

Saimme ihania uutisia myös Raision näyttelystä jossa Lucan poika Oskari (Hanitax Xtreme) sai ensimmäisen SERTinsä ja isin prinsessa Senni (Hanitax Xena) jo viidennen SERTin!

08.08.2010
Lucan tytär Kirppu (Designing Stars Luca´s Dreamday) suoritti tänään ensiesiintymisensä näyttelykehässä Kuopion KV-näyttelyssä; tuloksena aivan upeasti JUN ERI1, PN4 ja SERT! Onnea Kirppu ja kotijoukot! Ricon tytär Vivi loisti myös Kuopiossa saaden eilen ja tänään Vara-Sertin!

11.07.2010
SUCCESS CONTINUES!!!!!Elli (= Designing Stars Luca´s Dreamone) Oulun KV-näyttelyssä aivan upeasti JUN ERI1, PN, SERT, VSP! Ellin arvostelu: "Erinomainen tyyppi, mittasuhteet ja koko. Voimakas luusto. Kaunis, lupaava narttu. Kaunis pää ja ilme. Hyvä kaunis eturinta. Hieman pystyt lavat. Rintalasta saisi olla pidempi. Kauniisti kulmautunut . Liikkuu erittäin kauniisti ja tasapainoisesti. Turkki tulossa, laatu erinomainen" ONNEA ELLI, SOFIA JA PYRY!

Tutut ruttuhuulet :-)


Kaunis Elli poseeraa omistajansa Sofian kanssa!


Myös Karjaalta kajahtaa!!!!Lucan tyttis, Hanitax X-pentueen emä Lilli räjäytti pankin ollen ROP ja RYP-1!En voisi olla iloisempi puolestanne Marja-Leena ja Lilli! Äitiä komppasi hyvin kehien kestotähdet Senni PN3 (Vara-Sert) ja Hugo PU2 (vara-Sert)! Mukana menossa oli myös viralliset luokat korkannut Ricon kaunis tytär Vivi (Zerekin Fool´s Gold) joka esiintyi ERInomaisen arvoisesti, ONNEA Vivi, Kaisa ja Elina!

KARJAAN RYHMÄVOITTAJA LILLI!

04.07.2010
Lucan jälkeläiset jatkaa tykitystä kehissä!!!!Tänään Forssassa Luppanin tytär Hanitax Xena (kaniini) ROP ja SERT ja poika Hanitax Xerxes (kääpiö) ROP ja SERT! Onnea Hugo&Santra ja Semppu&Marja-Leena, me ollaan todella ylpeitä teistä!

03.07.2010
Pori KV --> Lucan tytär Elli (Designing Star´s Lucas Dreamone) JUN ERI1, PN3, SERT!!!!!!Onnea Elli, Sofia ja Pyry!


Isin supertyttö Elli ja ensimmäinen SERT

IN MEMORIAM
Boshaft Lochhund Otti 18.08.2008-23.06.2010

Jos niin käy,
että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani,
niin sinun on tehtävä mitä on tehtävä,
sillä viimeistä matkaa ei kukaan ole estävä.

Sinä tulet surulliseksi-minä ymmärrän,
mutta älä anna surusi estää sinua.
Sillä tänä päivänä,
enemmän kuin koskaan ennen,
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan.

Tulevaa ei kannata surra,
et haluaisi minun kärsivän.
Kun aika koittaa,
anna minun mennä.

Vie minut sinne missä he auttavat minua,
mutta pysy luonani loppuun.
Pidä minua lujasti ja puhu minulle,
kunnes silmäni ovat sulkeutuneet.

Tiedän että aikanaan sinäkin huomaat,
se on ystävyyttä jota minulle osoitat.
Vaikka häntäni on viimeisen kerran heilahtanut,
niin kivulta ja kärsimykseltä olen säästynyt.

Älä sure että sen täytyy olla sinä
jonka täytyy tehdä päätös,
älä anna turhaan sydämesi itkeä.


Nuku kulta rauhassa! Ikävöiden ja aina muistaen Jutta, Nikke, Luca Rico, Cera ja Cira

EESTI 04.06-06.06.2010
Perinteeksi muodostunut reissu Eestin Voittajaan ja mäykkyerkkariiin oli laitettu kalenteriin jo viime vuoden puolella, matkaseuraksi saatiin tällä kertaa Sanna ja Simo. Kollegoita kun Sannan kanssa ollaan ja aikas raskas työntäyteinen kevät takana, päätettiin että lähdetään jo perjantaina ajoissa matkaan että jää aikaa syödä hyvin ja nauttia vanhan kaupungin tunnelmasta. Minulla mukana Luca, Cera, Lotti, Rudy ja Gunnulf eli vilinää riitti! Sanna hoitikin Gunnulfin lenkitykset (KIITOS!) eli Sanna, Simo ja Gunny oli meidän team-A, minä, Luca, Cera ja Rudy team-B (joka ei osaa käyttäytyä, inside läppä....), Lotti tuli näyttelyyn Marja-Liisan kanssa.

Perjantai kuluikin todella rennoissa merkeissä syöden, juoden ja juoruten. Treffattiin vanhassa kaupungissa Kaisa ja Päivi joiden kanssa juttu luistikin niin että aika kului ihan siivillä! Illalla kävimme vielä hakemassa satamasta Rudyn joka tuli Sailan kanssa Nakkilasta (kaunis kiitos Saila!) ja haimme eväitä seuraavaa päivää varten. Illalla pesin vielä koirat, sitten simmut kiltisti kiinni ja unta palloon.

Lauantaina meillä oli vuorossa Voittaja-2010. Luca neljättä kertaa mukana, meillä siis edelleen tittelin kiilto silmissä! Ensin kuitenkin kehään pikku-Rudy (Lucastars Autumn Light) joka esiintyi kovin hienosti ensikertalaiseksi ollen junnuluokan toinen ERInomaisella arvostelulla ja lopulta PU4! Sitten se suurin jännityksen kohde, Luppan....Tällä kertaa kaikki meni nappiin Lucan napaten PU1-sijan ja VIHDOIN sen EEV-10 tittelin!!!!!!!!!!Urosten kakkonen oli Kaisan Nano jolle luovutimme ilolla CACIBin, Lucalle kun niitä ei enää vahvisteta. Luca lopulta myös ROP!Rakas rakas Herra Huuli!

Nartuissa Lotti ja Cera saivat EHt, Lotin tyyppi ei miellyttänyt ja Cera on hiukan pullukka :-) Mikään ei pilannut mun juhlamieltä, Luca sai niin kehässä kuin sen ulkopuolellakin ansaitsemansa halit ja pusut! Sannan Simo oli upeasti PU2 kera CACIBin. Ryhmiin meidän koirista tällä kertaa siis Luppan. Taas kerran kokoomakehässä iski epätoivo puseroon ja olin aivan varma ettei tänään sijoitusta tule, onneksi Luca ja tuomari olivat eri mieltä; Luca RYP-3!
Sen verran pitkä päivä, ulkoilma ja jännittäminen kävi voimille että päätettiin Sannan kanssa jäädä hotelille syömään. Illalla otettiin vielä kuvia päivän sankarista palkintoineen sekä meidän koko tiimistä yhdessä. Villeistä huhuista huolimatta meidän hotellihuoneessa valot sammuivat ennen yhtätoista ja syy kalpeaan olemukseen sunnuntaina oli ihan joku muu kun eräät tietäväisenä osaavat kertoa, mutta se asia olkoon nyt loppuun käsitelty minun osalta!
Sunnuntaina oltiin taas jo suht ajoissa liikkeellä, Sannan Simo kehässä ensimmäisenä meidän koirista. Mulla olikin tänään eri kokoonpano mutta ensimmäisenä kehään jälleen Rudy joka oli junnuluokan toinen kera kasvattajatuomarin kehujen! Kyllä tuntui hyvältä!

Kesäpoikamme Gunnulf edusti ainoana valiona PKK-mäykkyjä ja jäi todella harmittavasti toiseksi PU-kisassa eli SERT meni sivusuun...Rudy taasen PU4! Lotti sai tänään erinomaisen, Eestin SERTin ja lopulta sijottui toiseksi junnunartun jälkeen. Katselimme vielä ison kehän jonka jälkeen suuntasimme shoppailemaan ja syömään ennen laivan lähtöä kohti Helsinkiä.

Superisot kiitokset Sannalle loistavasta matkaseurasta! Kiitokset Riikalle joka täällä kotipuolessa hoiti loppulaumaa! Kiitos myös Tiinalle luottamuksesta että sain Rudyn mukaan, oli ihanaa viedä kehään koira jota oli todella treenattu :-)19.05.2010
Nica on syntynyt! Nica has been born!

13.05.2010
Kesän ensimmäinen ulkonäyttely, mäyräkoirien erikoisnäyttely Kauniaisissa edessä, minulla mukana Cira ja Luca, tiedossa ihana päivä mukavien kavereiden kanssa! Lucan tytär Senni (Hanitax Xena) siirrettiin kaniineihin, viralliseksi mitaksi tuli 29 cm. Meidän kääpiötiimin päivän aloitti Ricon tytär Vivi (Zerekin Fool´s Gold) Kaisan kanssa ensimmäistä kertaa pentuluokassa. Tuloksena upealla esiintymisellä KP ja ROP-pentu!


Vivi-tyttönen poseeraa pöydällä kauniisti!


Luca esiintyi jälleen mamman kanssa hienosti, tiukan tuomarin edessä liikkuminen meni upeasti ja tuloksena PU2 kera mairittelevan arvostelun. Ihanaa palautetta sain myös pohkeestani jossa komeilee nyt ja aina Luca :-)


Luppan kehässä


Pusu rakkalle Herra Huulelle, mamman oma ykköspoika!


Kehän kiertämisen päätti Cira-napero, joka oli taas vaihteeksi täynnä virtaa! Oikeastaan Ciran ainoa ongelma on ettei se oikein jaksa seistä, koska se on tylsää :-) Tuloksena kuitenkin tänään, ei sen enempää eikä vähempää kuin narttujen ainoa ERI, toinen SERT ja VSP!!!!!!!!Riemu oli rajaton!!!!


Näin minätyttö esiinnyn kehässä!


Ciran ja mamman SERT-riemua!!!!!!Vilpitöntä iloa...

Kaikki kuvat on ottanut Elina Rehunen, KIITOS ELLU!!!!!!Kauniin päivän mukavasta fiiliksestä ja huumoritunnelmasta kiitos kuuluu Kaisalle, Ellulle, Kaisalle, Janille, Marja-Leenalle ja Jaanalle!Näyttely oli järjestetty todella hyvin ja palkinnot upeita, siitä iso kiitos järjestäjille! Juhlat jatkui Ellulla, ööö, liian myöhään, mutta kivaa oli, kiitos myös siitä Elinalle!03.04.2010
Vuorossa Vesilahden ryhmänäyttely ja ilmassa ekstrajännitystä, koska ensimmäistä kertaa kehässä olisi myös omia kasvattejani! Minulla oli mukana Lucan ja Ceran lisäksi Edwin, koska omistajansa Sini "joutui" juhlimaan synttärikemuihin eikä päässyt paikalla. Todella harmillisesti pennuille oli vaihtunut tuomariksi ei niin helläkätinen Juha Lehtinen, Heppu joutui jäämään joukostamme kotiin, mutta mukana kuitenkin Esa (Lucastars Autumn Glow) ja Sani (Lucastars Autumn Sunrise). Molemmat pennut saivat erinomaiset arvostelut mutta jäivät ilman KPta; tuomarin linja oli että jos pöytää yhtään pelkäsi tai mittausta niin ei KPta, noh näin tänään...

Aikuisilla oli pysynyt alkuun ilmoitettu tuomari eli Marja Salminen. Tiukkaa linjaa vedettiin myös isojen kehässä, ERIt olivat tiukassa. Meiltä kehään ensimmäisenä Edwin nuorten luokkaan, ainoa ERI ja luokkavoitto! Luca voitti valioluokan, isin ja pojan lisäksi ainoastaan yksi uros sai erin, joten PU-kehään vaan. ISO ISO KIITOS EISKA Edwinin esittämisestä PU-kehässä, eipä olisi paljon upeammin voinut mennä; Edwin PU ja ensimmäinen SERT, isipappa PU2 :-) Cera vielä kehään, rakas Kärppä (perunkarvaton pentujen jälkeen...) ERI3 ja PN4! Sitten vielä Edgar ROP-kehään, tällä kertaa narun varressa jälleen minä. Pienen pohdinnan jälkeen EDWIN ROP!!!!!!Upeaa, Luca-iskä oli haljeta ylpeydestä ja taisi se Sinikin ihan tyytyväinen olla...Ryhmässä ei meille tällä kertaa sijoitusta, mutta olipahan hieno päivä!

Halien kera kiitokset Sillanpäille ja Sanille sekä Esalle ja Palomäille, että tulitte paikalle! Kiitos Eiska avusta ja ennen kaikkea Marja-Leena kiitos aina niin hupaisasta seurasta (ONNEA LILLI!) sekä Jaana ja Hannu, niin mukava päivä! Ja kiitos TPSn päivä jatkui riehakkaan iloisena, ME OLLAAN MITALIPELEISSÄ!!!!21.03.2010
Lucan jälkeläisistä Hanitax X-pentueen kolmikko valloitti Tampereella viralliset kehät ensimmäistä kertaa. Hanitax Xerxes (Hugo) ja Xtreme (Oskari) urosten junioriluokassa ja Hanitax Xena narttujen junnuissa. Tulokset olivat oikein mieltä ylentäviä ja isi-Luca on kovin ylpeä teistä! Hugo ERI2 ja Oskari ERI3 isossa luokassa ja Senni EH myöskin valtavassa narttujoukossa. Hyvä te!!!!Tästä on hyvä jatkaa!


Hanitax Xtreme alias Oskari


20.02.2010

Kerrankin ilman paniikkia näyttelyssä, omat koirat lepäävät kotona, lähdin Kaisan ja Nanon seuraneidiksi mäykkyerkariin Ylöjärvelle. Luettelosta huomasin ilokseni, että Lucan tytär on ilmoitettu myös näyttelyyn pentuluokkaan! PKK-pentuja huimat 12 kisassa! En tuntenut Sofiaa etukäteen joten lähdin etsimään neitoja pentukehän laidalta...Nopeasti huomasinkin tutut huulet :-) Designin Stars Luca´s Dreamone edusti upeasti ensimmäisessä näyttelyssään ollen loppujen lopuksi paras narttu ja VSP kera kunniapalkinnon! Onnea Elli ja Sofia!

Designing Stars Luca´s Dreamone alias Elli seitsemän kuukautta

Pitkäkarvaisille oli tullut tuomarimuutos ja ERI-nauhat todella tiukassa...Jääkylmässä totohallissa olin useaan otteeseen erittäin onnellinen että omat nössykät odottivat kotona lämpimässä :-) Oli todella mukavaa nähdä paljon tuttuja ja päivän kruunasi tietysti Elli! Meidän seuraavaan näyttelykoitokseen on vielä muutama viikko...

12.02.2010 TALLINNA!

Jälleen kerran nokka kohti satamaa suuntana Etelänaapurimme. Mukana matkassa Rico&Cera, Tiina, Ossi ja Sissi sekä Anna-Mari, Riikka ja Carma. Unohtamatta tietenkään pientä salamatkustajaa, maailman lellityintä otusta, Lucaa, joka ei sitten hoitoon halunnut jäädä (siis minä en pystynyt jättämään). Näyttelypaikkana Tallinna ja Saku Suurhall, tuomarina Tino Pehar Kroatiasta. Rico sai erin ja oli lopulta PU2, tavoitteet täyttyi koska Rico sai ensimmäisen CACIBinsa Pun ollessa INT-valio. Rico sai myös kolmannen Eestin SERTin ja on nyt siis käyttötulosta vailla valio. Cera joutui tyytymään tällä kertaa EH-nauhaan todella hyvällä arvostelulla, turkki on pentujen jälkeen vielä niin kasvuvaiheessa että se pudotti palkintosijaa. Rico&Cera olivat ROP-pari ja isossa kehässä naperot nappasivat taas sijoituksen BIS3-pari, hienoa murut!!!!!

Rico&Ceran pariarvostelu: Erinomainen pari, molemmilla erinomainen yleisilme ja pää. Toivoisin hieman pidempää kaulaa, mutta muuten molemmat ovat erinomaisia rotunsa edustajia.

Lucan piti myös hieman esiintyä kun ei kerran kehään päässyt; menimme ostamaan Ricon lapsosille tuliaisia Lucan ja Ricon kanssa, Luca oli vapaana niinkuin aina. Jäin ihailemaan leluja ja valitsemaan ostettavat kun ihmettelin miksi Luca ei ole jalkani vieressä. Huusin Herra Huulta ja sieltä hän kipitti polleana iso luu suussa. Myyjillä oli hauskaa, pakkohan se luu sitten oli ostaa...

Kotimatkalle ehdimme viimeiseen lauttaan, kyllä jo väsyttikin, ihanaa päästä kotiin! Kiitos loistavasta seurasta Tiina, Anna-Mari ja Riikka ja onnittelut hienoista tuloksista!

 

VUOSI 2009

Johtotähtenä Luca, 23 näyttelyä joissa 23 excellent-arvostelua, titteleitä, valionarvoja, upeita hetkiä!

Cira saavutti EE&LV JMVA-arvon vain 13 kuukauden iässä, neiti pokkasi myös 10 pentunäyttelystä 10 KPta!

Cera jäi mammalomalle huipulla saavuttaen kesäkuussa EEV-09 tittelin ja CACIBin. Cerppa synnytti Lucastars-kennelin ensimmäiset pennut elokuussa 2009!

Rico jatkoi upeita otteita kehässä ja pikku-Huulesta tuli myös syyskuussa kolmen ihanan pennun isi kun Zerekin-kenneliin syntyi vauvoja.

VUOSI 2010

Tiedossa ainakin:

Pentuja Lottille keväällä 2010 (uros valittu)

Pentuja Ciralle loppuvuodesta 2010 (uros valittu)

Ulkomaanmatkoja, kotimaan näyttelyitä, PIKA-treeniä ja kokeita ja paljon muuta mukavaa!!!

Toivotamme kaikille ystäville, kasvateille ja tutuille oikein ihanaa alkanutta vuotta 2010!!!!'12-13.12.1009 Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja-2009

Näyttelyvuoden tuplalopetus, seurana kukas muukaan kuin Sini ja Edwin. Minulla lauantaina mukana Lotti ja Cira. Tällä kertaa junnumme joutuivat tyytymään EH-nauhoihin Harri Lehkosen tuomaroidessa. Varsinkin Ciran arvostelu oli aivan upea, EH vähän ihmetytti. Päivän ilonhetkistä vastasi Simply Tan-kasvari johon pääsimme Ciran kanssa edustamaan. Kolmesta kasvarista me oltiin ROP!!!!!!Onnea Maritalle ja Petrille, hienoa kasvatustyötä ;-)

Sunnuntaina mukaan lähti vielä Luca junnujen lisäksi. Olin ilmoittanut Luppanin mukaan koska aikaisemmin Rita Reyniers oli ollut kovin tarkka koosta, joka on mielestäni todella hyvä asia. Tälläkin kertaa mittanauhaa kyllä käytettiin mutta ainakin minulle jäi aika epäselväksi mihin. Lucan arvostelussa lukee koon ylärajoilla, vaikka tuomari mittasi Lucan 33 senttisksi, valioluokassa oli todella paljon isompiakin koiria joita tuomari sitten sijoitti...Noh, aina ei voi voittaa... Cira ja Lotti saivat taasen EHt mutta Edwin sai upeasti ERIn ja oli junnujen toinen. Titteli oli niiiiin lähellä...

 

27-28.11.2009 EESTIIN!!!!

Amazing Race jatkuu! Tuttu ja turvallinen matkaseura Sini ja Edwin, minä, Luca ja Cira sekä häämatkalaiset Rico ja Iiris pakattiin taas auto ja eikun pikalaivaan. Tällä kertaa suuntana Eestin Sillamäe, jossa kaikkien rotujen näyttely. Ihan vaan vähän naurettiin kun päästiin näyttelypaikalle kerrostalon kokoisen kuormamme kanssa; edessä jyrkät rappuset vanhaan kouluun...Seisoimme muutaman sekunnin neuvottomina portaiden yläpäässä kun paikalle ilmestyi nuoret miehet, jotka vetivät hanskat käteen ja eikun hommiin.Ihan ei olisi mun ja Sinin voimat riittäny, koska kehämme oli kolmannessa kerroksessa jyrkkien portaiden yläpäässä. Täydet pisteet näyttelyn järjestäjille roudausavusta! Näyttelypaikka oli aika ankea vanha koulu, mutta toisaalta siellä oli myös ihan erilainen tunnelma! Edwin aloitti meidän koirista saaden Jun-Sertin,lopullinen sijoitus PU2! GO Edwin-Kedwin! Cira sai ilokseni sen kolmannen Jun-Sertim ensimmäisellä yrityksellä ja on siis vain kolmentoista kuukauden iässä Eestin ja Latvian juniorivalio! Luca oli ROP ja venyi ryhmässäkin vielä neljänneksi. Iiriksellä taisi olla ihan muut puuhat mielessä, tällä kertaa Piparille EH (häämatkan tuloksista voit lukea pennut-osiosta). Vielä kotimatka loistavaa poppia kuunnellen, iltalautalla kotiin ja nukkumaan! Seuraavat Amazing Race matkamme tiedossa kun Iiriksen pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa.


14.11.2009
Rudy lähetti terveisiä kera kuvan, herralla ikää 11 viikkoa!

08.11.2009 ISÄNPÄIVÄ

Luca sai maailman ihanimman viestin pojaltaan Chililtä! Oheisen kuvan kera Chili ja perhe Kolari toivotti Lucalle hyvää isänpäivää, KIITOS kun muistitte!


Hanitax Xplosion = Chili

 

07-08.11.2009 EESTIIN!!!!!

Ettei elämä kävisi tylsäksi pakkasin taas kassini ja nokka kohti Viking Linen terminaalia. Mukana Luca, Edwin ja Cira, matkaseurana Pepita. Lauantaina ensimmäisessä INT-näyttelyssä tuomarina Collette Muldoon Irlannista. Edwin oli ROP ja sai Jun-Sertin, Cira VSP kera Jun-Sertin ja Luppan upeasti Pu2 ja 14 CACIB herralle. Ryhmässä oli eri tuomari eikä hän juuri minejä katsonut...Kiitos Sannalle esitysavusta!!!!

Sunnuntaina vuorossa toinen INT-näyttely jossa tuomarina Bjarne Sorensen Norjasta. Oman mielialan pilasi uutiset kotoa, Rico pikkuinen oli kipeänä ja tiputuksessa, aluksi ei tiedetty mikä pikkuhuulta vaivaa ja kyyneleet oli silmissä koko ajan. Lämmin kiitos Sanna ja kumppanit empaattisuudesta, siitä oli paljon lohtua! No koirat oli kuitenkin kehään vietävä...Luca oli ROP ja 15 CACIB on totta! Edwin sai todella suureksi harmiksi EHn yhden kehittymättömän kylkiluun takia. Muuten tuomari tykkäsi Edwinistä todella paljon, HÖH! Cira napero oli ROP-juniori saaden toisen Jun-Sertin Eestistä ja lopulta PN2. Ryhmässä Luca oli viimeinen joka tippui pois ennen sijoittuneita, mutta pakko myöntää että siinä tilanteessa halusin vaan kotiin rakkaan Ricon luo! Onnea Sannalle ja Simolle RYP1!!!! Tulimme viimeisellä lautalla vielä koti-Suomeen, Kaisa toi väsyneen mutta kunnossa olevan Riksun vielä kotiin. Herra oli saanut pahan vatsataudin ja kuivunut, mutta ei siis onneksi mitään vakavampaa! Kiitos Kaisat koirien hoidosta, olette upeita!!!!!

 

31.10-01.11.2009 LATVIAAN!

Amazing Race alkakoon!!!!Matkaan starttasin upean ystäväni Sinin kanssa, koirista mukana oli Luca, Rico, Cira ja Sinin Edwin. Matkalla tunnetusti sattuu ja tapahtuu, ei taida kovin monella olla parkkisakkoja Tartosta :-) No vaikeuksista voittoon ja hotellikin löytyi pienen harhailun jälkeen. Illalla juhlimme maltillisesti muutaman daiqirin voimin mun vanhenemista, mukana menossa myös Lucan kasvattaja Aila.

Lauantaina oli vuorossa ensimmäinen INT näyttely tuomarina Elena Ukhabina Venäjältä. Cira sai harmikseni EHn ja junnu-sert jäi lauantailta saamatta. Isä ja poika pistikin sitten oikein tuulemaan Edwinin ollen upeasti ROP kera Jun-Sertin ja Luca PU2 kera CACIBin. Edwin ylsi ryhmässä vielä RYP-4 pallille joten taas oli aihetta juhlaan! Sen verran rankkoja noi reissut on että syötiin ihan vaan hotellilla ja sen jälkeen kutsui peti.

Sunnuntaina oli vuorossa toinen INT-näyttely jossa tuomarina charmantisti harmaantunut Greg Eva Etelä-Afrikasta. Edwin nappasi toisen Jun-Sertin ja lopullinen sijoitus PU4, ISIN POIKA!!!!Luca jäi, suoraan sanottuna ällistyksekseni, valioissa toiseksi, luokan voitti koira joka oli todella pelokas eikä oikein antanut tuomarin tutkia, eikä rehellisesti kyllä liikettäkään voi juuri kehua. No näin tänään...Päivän iloisesta hetkestä vastasi Cira-Kenguru joka voitti kuin voittikin junnut ja sai sen Jun-Sertin jota olimme hakemassa.

Edessä vielä ajomatka kotiin, Sini raasu joutui ajamaan koska mun jalat särki niin hirveesti, koitin sitten laulaa että pystytään hereillä ;-) Yö vielä Tallinnassa ja aamulautalla kotiin. Kiitos Sini aivan upeasta ja todella hauskasta matkaseurasta, otetaan pian uudellen!

 

Lokakuu 2009

Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja tämän kuun aikana olikin edessä pentujen muutto omiin koteihinsa. Ensimmäisenä lähti Esa (L A Glow) Reijon ja Seijan luo Itäkeskukseen ja heti perään Sani (L A Sunrise) Sillanpäiden trinsessaksi Paimioon. Kuun lopussa lähti Rudy (L A Light) Nakkilaan Tiinan ja Snadin luo, Heppu (L A Colors) Riikan luo Viikkiin ja Elmeri (L A Storm) Porvooseen Hennan, Henkan ja Callen luo. Olen äärimmäisen iloinen että pennut löysivät helposti niin upeat kodit, heitä tullaan näkemään myös näytteyissä ja muissa aktiviteeteissa. Kaikki pojat olivat lähteissään primatavaraa, ei tarvinnut jännittää kivesten laskeutumista tai muutakaan. Myös Sani-neiti lähti terveenä ja iloisena uuteen kotiinsa.

 

20.09.2009

Jaksaa jaksaa!!!!Vielä yksi näyttely tahän maratoniin. Lähdin Kaisan kanssa jo aamuvarhaisella kohti Hyvinkäätä jossa ulkonäyttelyt tältä vuodelta päättävä ryhmänäyttely. Mukana jo tuttu kööri, Rico, Luca ja Cira. Tällä kertaa Luppan oli koiristani ainoa joka ylsi erinomaiseen Ciran ja Ricon saadessa EHt. Oli tosi kiva päivä, kiitos Kaisa!

 

15.09.2009

Yksi iso unelma saavutettu! Haettiin Lucan kanssa tänään postista Lupun kansainvälinen näyttelyvalio-diplomi! Luppan on parasta mitä mulle on koskaan tapahtunut...

 

12.09.2009

Ja eikun näyttelyyn :-) Tällä kertaa suuntana Porvoo ja mukana Rico, Luca ja Cira. Riksu aloitti meidän koirista ollen avoimen luokan kolmas. Luca valioissa kolmas joten PU-kehään tarvittiin taasen apua. KIITOS Marja-Leena kun esitit Lucan, olitte tosi tyylikäs pari! Cira napero voitti kuuden junnun luokan ERIllä ja oli lopulta PN4.

 

05.09.2009

Näyttelymaraton jatkuu...Tällä kertaa lähinäyttely Vantaalla. KIITOS Marita kun tulit hakemaan meidät (Cira kiitti kasvattajaa näyttämällä kehässä :-) )! Mukana minulla Luca ja Cira. Luppan ensin valioissa ykkönen ja lopulta PU3, hyvä Lupu!!!!Cira oli toista kertaa junioriluokassa; napero voitti junnut ja pisti minutkin hiljaiseksi olemalla isosta narttujen joukosta toinen, SERT tyylikkäästi kotiin kymmenen kuukauden ikäisenä, upeaa Kenguru!

 

29.08.2009

Vuorossa Tervakosken kansainvälinen näyttely jossa minulla mukana Luca ja Lotti. Luppan esiintyi valioissa taas kerran superhyvin, mutta jäi PU-kisassa toiseksi, kotiin viemisiksi siis Vara-Cacib. Lotti sai ERIn junioriluokassa ja oli ison luokan kakkonen. Kauaksi aikaa ei kehiä jääty katsomaan, kiire kotiin pentujen luo!

 


24.08.2009 LUCASTARS-PENNUT SYNTYNEET!!!!!!!

Cera piti vielä jalkoja ristissä sen aikaa kun palautin auton Kaisalle. Koska lähtiessäni ei synnytyksestä ollut vielä tietoa ajattelin että ihanaa, päikkäreille matkaväsymystä purkamaan. Vaan Cerapa olikin sitä mieltä että NYT tai ei koskaan ja aloitti synnytyksen oikeastaan heti kotiuduttuani. Maailmaan tupsahti ensin neljä potraa poikaa ja viimeisenä pieni prinsessa. En ollut aikaisemmin koiran synnytyksessä ollut, mutta ajattelin että Cera on rauhallisempi jos ainakin aloitetaan kahdestaan, lähellähän on eläinlääkäri jos paniikki iskee, ja Kaisakin ihan lyhyen ajomatkan päässä...Ensimmäistä poikaa jouduin hieman vetämään, muuten synnytys sujui oppikirjojen mukaan. Meillä on vauvoja!!!!

22.08.2009 BALTIAN VOITTAJA-2009

Perjantaina 21.08 pakattiin taas vaihteeksi laukut ja eikun matkaan! Jännitystä tarjosi tällä kertaa rakas mäykkykaarani joka kosahti moottoritielle, onneksi apuun riensi Kaisa jonka autolla minä, Jaana, Hannu, Romeo, Marja-Leena, Lilli, Luca ja Cira päästiin matkaan! Ilta kului loistavassa seurassa syöden, juoden ja nauraen!
Aamu sarasti kauniina ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Jännitystä oli taas kerran ilmassa enemmän kuin mikään laki sallii...Meidän porukasta kehän korkkasi Cira, joka oli juuri täyttänyt junnuihin vaadittavan yhdeksän kuukauden iän. Napero esiintyi iloisesti ja sai ERIn ollen myös PN3, hieno aloitus virallisissa kehissä! Seuraavaksi vuoroon rakkain, Luppan. Nähdessäni luettelon olin jo jakanut tittelit ja sijoitukset, vastassa oli todella kovatasoinen joukko uroksia. Luca näytti taas kerran minulle kyntensä voittaen valiot ja sen jälkeen kaikki urokset ollen lopulta ROP ja BALTV-09! Riemun määrää ei voi sanoin kuvailla, rakas rakas Lupu!
Käytin kehässä vielä sijoitusnarttuni Lotin joka voitti junnut mutta titteliä hänelle ei vahvisteta koska Lotti on kokonsa puolesta kuitenki pieni kääpiö ja Eestissä kilpaili kaniineissa. Lucan tyttöystävä Lilli jäi harmittavan lähelle titteliä suomalaiskaniinien taistossa, tällä kertaa pidemmän korren vei Siljan narttu. Myös Romeo jäi yhden päänahan päähän tittelsitä.Luca jatkoi siis vielä ryhmään jossa Herra Huuli nappasi vielä kolmannen sijan ja mamma oli niiiiiin ylpeä ja onnellinen!
Kotiin matkasimme viimeisellä lautalla, matkaseurani jatkoi vielä Turkuun yön pimeinä tunteina. Kiitos aivan loistavasta seurasta Marja-Leena, Jaana, Hannu ja Silja. Hannulle erikoiskiitos upeista kuvista ja videosta!(C) Hannu Heinonen
Baltian voittaja-2009 ja RYP3 LUPPAN!26.07.2009
"isojen" koirien vuoro vallata tuomarinkartano, meidän joukkueessa tänään Rico ja Luca. Rico sai ERIn ollen PU4 kera Vara-Sertin ja Luppan PU2. Voiton vei tänään Retu-veli, onnittelut Retulle ja Marjutille! Kennel Gewürtztraminer oli ROP-kasvattaja.

24.07.2009 "TEAM HANITAX" VALLOITTAA TUOMARINKARTANON
Viidestä Hanitax X-pentueen hurmaavasta joukosta neljä koolla pentunäyttelyssä, naperot saavuttaneet vasta vaaditun viiden kuukauden iän. Tuomarina mäykyillä Marja Salminen. Pojista pisimmän korren vei tällä kertaa Hanitax Xerxes alias Hugo Santran kanssa, toiseksi kiilasi Oskari (Hanitax Xtreme) omistajansa Leenan kanssa ja kolmas tällä kertaa Chili (Hanitax Xplosion). Kaikki pojat saivat upeat arvostelut! Myös Senni-neiti omistajansa Marja-Leenan kanssa miellytti tuomarin silmää, palkinnoksi KP ja VSP sija.


ROP Hugo ja VSP Senni

Hugo jatkoi upeaa päivää sijoittumalla ryhmässä kakkoseksi, Luca-isi myhäili tyytyväisenä kehän laidalla, upea jälkikasvu!!!!! Päivän kruunasi ehkä herttaisin ikinä näkemäni kasvattajaryhmä, Hanitaxit BIS-2 kasvari!!!!!!


Upea tiimimme kera ylpeän Luca-papan!

Oli todella mukavaa tutustua Chiliin ja perheeseen, toivottavasti näämme pian taas! isiltä pusuja koko upealle joukolle!

18.07.2009

SIMPLY TAN GIMME MORE is leaving puppyclasses with fenomanol results; Ten shows, 10 honour prize, 8 times BOB and two times BOS, one time group-2 and one time BIS-4! Thank You Marita for this fabulous lady!!!!

Tänään oltiin siis Lammin ryhmänäyttelyssä, jossa Cira viimeistä kertaa pennuissa. Mukana myös Luca ja Rico sekä loistava matkaseuramme Mia & Onni (Simply Tan I Walk The Line). Päivän tavoitteet oli saada Onnille avoimen luokan SERT ja Ciralle kymmenes KP; hienosti meni, Cira ROP-pentu kera KP:n ja Onni upeasti VSP! Luca ja Rico myös ERInomaisia, Luca PU2 ja Rico PU3. Lämmin kiitos Leena kun esitit Ricon PU-kehässä! Kiitos Mia jälleen kerran loistavasta seurasta ja ennen kaikkea ONNEA!!!!!!Nyt vaan kädet ja tassut ristiin että hyvät uutiset jatkuu ;-)

12.07.2009 Ralli jatkuu ;-) Tänään nokka kohti Karjaata, kaikkien rotujen näyttely ja sama sekopää-tiimi mukana plussana vielä Lotti ja Marja-Liisa. Cira nappasi yhdeksännen KPn ollen jälleen ROP-pentu upealla arvostelulla! Rico hienosti nuorten ykkönen ja "PU5" kera tuomarin kehujen. Luppan valioiden ykkönen ja tällä kertaa PU3, Lucalla on upea putki päällä!

04.07.2009 Mitä olisi kesäinen viikonloppu ilman näyttelyä?! Tällä kertaa suuntana vanha kotikylä Tuusula ja kaikkien rotujen näyttely. Oli todella kivaa nähdä pitkästä aikaa Daisy-sisko joka oli ensimmäistä kertaa kisaamassa meidän kanssa pennuissa. Tällä kertaa Cira-kehäkettu vei voiton ollen ROP-pentu. Rico ylsi kovassa porukassa nuorten luokan voitolla PU3-sijalle kera vara-sertin Luca-isi valloittaessa urosten ykköspallin. Enemmän kuin mielellämme hävisimme ROP-kehässä Lotelle (Simply Tan I Want It All) joka valioitui upeasti ollen siis koko rodun kaunein! Onnea Tampereelle ja kiitos aivan loistavasta seurasta!

28.06.2009 Kesäturnee jatkuu Hämeenlinnassa kaikkien rotujen näyttelyllä. Mukana jo tutuksi tullut kööri, Luca&Rico&Cira (Cera siirtyi ansaitulle mammalomalle). Päivä oli jo tuttuun tapaan helteinen ja aurinkoinen. Loistavasta seurasta vastasi Jaana ja Hannu koirineen. Cira ylsi jälleen kerran hienosti Rop-pennuksi, Ricon saadessa EHn nuorissa. Luca-kulta sai valioissa ERIn ja oli lopulta nuorempien jälkeen PU3.

05.06-07.06.2009 Etelänaapuri kutsuu jälleen, eikun kaikki koirat häkkiin ja matkaan! Olimme siis mukana Turun seudun mäykkyjen järjestämällä reissulla Tallinnaan. Turusta bussiin kiipesi ylivoimaisesti PARAS kennelgirl Veera, joka oli niin kiltti että lähti mua auttamaan: kuukausi sitten murtunut käsi muistutteli vielä ikävästi itsestään. Tällä kertaa reissuun siis lähti koko lauma, myös Nikke. Laivalla saimme jo ensimmäiset naurut, Anna-Marilla oli toi nimipolitiikka hiukan hakusessa, Veerasta oli tullut Eeva Piipanoja...Tallinnassa perjantai oli kaunis ja suurimman osan aikaa aurinkoinen vaikkakaan sadekuuroilta ei vältytty. Ensimmäisen yhteisen illan kruunasi upea päivällinen Beer Housessa, tunnelma oli katossa ja nauru raikasi.


Tunnelmakuvia ravintolasta

Suhteellisen ajoissa kutsui kuitenki oma huone japeti, huomenna olisi edessä pitkä näyttelypäivä. Mun gennelgirl sammui totaalisesti saatuaan masun täyteen, mä laittelin koiria näyttelykuntoon pikkutunneille, tosin turhaan, jonka seuraavana päivänä huomasin...


Maailman paras gennelgirl Eeva Piipanoja!!!!!!

Tummat pilvet varjostivat näyttelypaikkaa ja välillä saatiinkin kuuro niskaan. Maa oli sen verran märkä, että edellisen yön turkin laitto oli ollut aika turhaa...Meidän maratonin aloitti Cira, KP ja ROP-pentu, lisää tätä!!!!Seuraavana vuoroon Rico, ERI ja Luca ERI. Luca jäi harmikseni luokassaan kakkoseksi eli titteli meni siinä...Ninni lupasi taas ystävällisesti esittää Ricon PU-kehässä, Luca PU2 (CACIB) ja Rico PU3 (SERT), upeat sijoitukset! Päivän uutispommista vastasi Cera-Härpäke; jotenkin on vaan niin tottunut siihen että Luca pärjää aina parhaiten, en edes osannut odottaa mitään trinsessalta. Nuorten luokan voitto ERIllä ja sitten sai tuomari jopa meikäläisen hiljaiseksi, Cera PN, VSP, EEW-09, SERT ja CACIB, USKOMATONTA!!!!!Parikisassa Rico ja Cera vielä Kpn kanssa ROP-pari!


Cira-neiti esittelee taitojaan pöydällä!

Uskomaton suloinen parivaljakko Rico&Cera sijottui todella isosta ryhmästä BIS2-pariksi, aivan käsittämätön päivä!

Sarjassamme lauseita joita tulen katumaan, ties kuinka mones otos; ennen kehiä sovittiin että jokaisesta ROPista, tittelistä, RYP-tai BIS-sijoituksesta kustakin yksi pullo skumppaa! Meikäläisten saldo näytti sitä että kauppaan ja yhdeksän pulloa.....No oli ainakin muilla hauskaa! Minä ja Heinosen Jaana saatiin kunnia juoda skumpat Eestin Voittaja-2009 mukeista!


Irtoaahan se hymy vihdoi, mikä päivä!!!!


Rico suojassa sateelta Veeran villatakin alla.


Maailman paras kannustusteam, Veera ja Nikke.

Sunnuntaina vuorossa oli mäykkyerkkari, siellä Luca palasi omalle paikalleen, ROP ja Rico PU2 kera SERTin. Myös Cera sai toisen Eestin SERTin ollen PN2 ja Cira jälleen ROP-pentu, mutta myös BIS4-pentu! Upea upea reissu tehty, väsy painaa, mutta mielessä on ennenkaikkea kivat muistot ja monta uutta ystävää, KIITOS Turun seuden mäykyt, loistava porukka! MHHHMMMM.....


Meidän tiimin palkinnot viikonlopulta, kuvassa myös rytmiryhmään kuulunut Nikke, kuvasta valitettavasti puuttuu kenneltyttö Eeva Piipanoja :-)

30.05.2009 Aavistuksen lämmin sää, mutta Cira ilmastoituun autoon ja matkaan, neitosen viimeinen pentunäyttely edessä! Kurvasimme paahtavassa auringossa Tuomarinkartanolle, meidän pelastus olivat tätini Marjo ja Teija joilla oli teltta; sain Ciran sinne varjoon. Meidän neitiä ei kuumuus häirinnyt vaan neitonen pokkasi tyylikkäästi itsensä ROP & RYP-2 pennuksi Karin Bergbumin tuomaroidessa. Arvostelu oli todella iloista luettavaa, kyllä tämän neidin kanssa kelpaa kiertää :-) Kiitos tätit seurasta ja onnittelut Pices-kennelin kultaisille affuille upeasta päivästä!

21.05.2009 Viettiin kiva mätsäripäivä tuomarinkartanolla jossa koirat oli jaettu FCIn ryhmiin ja tuomareina toimi oikeat ulkomuototuomarit. Omista koiristani mukana oli Luca, Cira ja Cera. Seurana meillä oli maailman paras kenneltyttö Veera, joka tuli Turusta kyläilemään kun ikävä kasvoi liian suureksi, sekä Ciran kasvattaja Marita ja Lotti&Marja-Liisa. Kaikki mäykyt karvaan tai kokoon katsomatta kilpailivat normaaliin mätsärityyliin pareina. Lotti oli heti ensimmäisessä parissa ja voitti upeasti kumppaninsa hienolla esiintymisellä. Seuraavaksi vuorossa Cira joka sai myös punaisen. Luca sai sinisen, mutta perina ei sen enempää eikä vähempää kuin Rocco (Cheese della Canterana). Cera sai vielä punaisen joten Veerakin pääsi sitten punaisten kehään esittelemään händlerin taitojaan :-) Sinisissä Luca voitti suvereenilla esiintymisella koko porukan. Punaisissa Vuorion Tiina KKK mäykky vei voiton, Lotti oli upeasti kakkonen, Cira kolmonen, Rocco nelonen ja Cera vitonen, ei siis lainkaan hullumpi päivä. Mielenkiinnosta oli pakko mennä kysymään Maija Mäkiseltä kehän jäkeen mitä hän pitää Lotista koska minun silmään hän on erittäin lupaava. Ylistyssanoin Maija kehui Lotin ja onnitteli minua ja Marja-Liisaa upeasta koirasta, tuli tosi hyvä mieli! Marja-Liisa on tehnyt Lotin kanssa todella paljon töitä joka näkyi hienona yhteistyönä kehässä!


Cira, Cera ja Luca & upeat palkinnot

03.05.2009 Tänään vuorossa vähän pienemmät ympyrät kuin Pietarissa, Turengin ryhmänäyttely. Tiesin jo etukäteen että linja tulisi olemaan tiukka, mutta että niin tiukka, oli kyllä yllätys. Meidän joukosta Rico aloitti tuttuun tapaan, EH1. Seuraavaksi Luca joka sentään piti pintansa saaden urosten ainoan ERIn ja lopullinen sijoitus VSP (hyvä Luppan!!!!). Ceralle en todellakaan edes odottanut mitään linjan nähtyäni, EH2 tuloksena.


(C) Hannu Nieminen
VSP Gewürtztraminer Risque-Tout ja ROP Freckle-Face Zayana

Oli oikein kiva nähdä Marjut ja serkkupoika- Vallu, loistavasta seurasta auringonpaisteessa vastasi myös Anu, Suski, Elina, Hannu ja Jaana. Kiitos mukavasta päivästä!


Luppan ja tämän päivän palkinnot

17-19.04.2009 SUURI SEIKKAILU!!!!!
Sarjassamme "ei ehkä niin loppuun asti ajateltu juttu", tämä reissu lienee kärkipäässä...Olimme jo ajat sitten ilmottautuneet järjestetylle bussimatkalle Pietariin. Valitettavasti matka jouduttiin perumaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Sehän ei meitä tietenkään hidastanut, eikun viisumianomus sisään ja linjavuorolla matkaan, reissussa siis minä, Luca ja Cira. Alkuperäisen tiedon mukaan minun piti asua Inessan luona, mutta totuus olikin jotain ihan muuta. Pietarissa jäin ohjeiden mukaan jonkun hotellin parkkipaikalla pois ja odottelin kyytiä; minua tuli hakemaan pariskunta joka puhui tasan vain ja ainoastaan Venäjää...Eipä mitään olitiin sitten hiljaa, eikä mulla ollut aavistustakaan mihin meitä kuskataan. Päädyimme johonkin betonilähiöön, jossa vastassa minua oli nainen joka puhui, yllätys yllätys, venäjää....Onneksi perheen tytär puhui hiukan englantia joten sain selvitettyä että heidän luonaan minun on tarkoitus viettää ainakin ensi yö.


Perheessä kasvatettiin muun muassa kanoja pahvilaatikossa :-)


Perheen tytär Lena, Vesta, Cira ja Luca

Lauantaina oli vuorossa clubshow mäyräkoirille. Kämpiltä minut haki Vadim, joka puhui auttavaa saksaa eli saimme joten kuten kommunikoitua...Hän jätti minut näyttelyalueen parkkipaikalle ja "hetken" harhailun jälkeen löysin jonkinlaisen sisäänkäynnin. Seuraava ongelma oli löytää tiski josta saan koirille näyttelynumerot, pikainen kierros paljasti että kukaan henkilökunnasta ei puhu kuin venäjää...Löysin tutun kasvon juuri ennen vaipumista epätoivoon, edellisen illan kuski näytti minulle oikean tiskin. Näyttelyssä oli 20 PKK-mäykkyä ilmoitettuna ja tuomarina Nemanja Jovanovic Serbiasta. Cira aloitti baby-luokassa voittaen kisakumppaninsa ja oli VSP-baby kera kunniapalkinnon. Luca voitti valiot ja sai clubsertin, lopullinen sijoitus PU2.


My "hostfather" with Cira and her BOS-medal

Sitten alkoikin kauhea selvittely, mihin menen, kuka vie ja milloin. Hirveän selvityksen jälkeen Vadim vei minut supermarketin kautta takaisin samaan osoitteeseen mistä hakikin. Ilta kului lueskellessa ja jääkiekkoa katsellessa. Tähän väliin on pakko todeta, että kaikki nämä ihmiset jotka minua kuskasivat ja majoittivat olivat äärimmäisen ystävällisiä ja ihania! Ruokaa oli tarjolla aivan koko ajan ja uskottoman paljon vaivaa he näkivät täysin ventovieraan ihmisen eteen, jäi todella ihania muistoja!


Cira and her new best friend Vesta

Sunnuntaina oli vuorossa kansainvälinen näyttely, joka siis oli meidän päätähtäin, SERT tästä näyttelystä niin Lucasta tulisi valio. Jännitystä oli taas ilmassa enenmmän kuin tarpeeksi...Ensin kehään kuitenkin Cira joka uusi edellisen päivän sijoituksen, VSP-baby taas, hieno juttu. Valioissa Luca sai kun saikin sen SERTin ja näin Luppan on myös VENÄJÄN MUOTOVALIO! Onnenkyyneleet tuli silmiin, me tehtiin se, yhdessä!!!!!Bussini kotiin lähtisi vasta myöhään illalla joten menin Vadimin luo odottelemaan iltaa. Hänen perheensä oli valmistanut juhla-aterian ja tehnyt kakun menestyksen kunniaksi, joten taas vaihteeksi syötiin :-)


Cira hauskuutti ihmisiä syömällä boxiin reijän ja tarkailemalla tilannetta sieltä!

Illan jo pimetessä lähdimme Vadimin kanssa kohti bussipysäkkiä, matkalla noukimme mukaan Inessan joka toi ostamalleni kaniininmäykky Nalalle (Boshaft Lochhund Otti) passin. Kun pääsimme hotellin pihaan, päätin mennä sisältä tarkistamaan mistä kohtaa bussi lähtee. Järkytyksen määrää ei voi kuvailla kun respan täti totesi ettei bussi menekään hotellin kautta vaan lähtee jostain aivan muualta!!!!!Aikaa kymmenen minuuttia...Hän suositteli kylmän viileästi että jäisin yöksi hotelliin ja lähtisin aamulla ensimmäisellä bussilla. Ei, nyt on pakko päästä kotiin. Monen puhelun, hullun kaahaamisen ja jonkunnäköisen ihmeen jälkeen bussi löytyi joltain pimeältä sivukujalta, me ehdittiin!!!!Matka kotiin kului nukkuessa, Porvoossa oltiin aamun sarastaessa.

Kiitos Ari ja Susse kyydistä ja koirien hoidosta! Thank you my hostfamily, Vadim, Inessa and all you who make this trip possible, I will never forget You and Your kindness!!!!

04.04.2009 Jännittävä päivä, pikku-kirpun ensimmäinen näyttely! Kurvailimme kahdestaan Helsinkiin puppyexpoon, Cirahan oli vasta juuri täyttänyt vaadittavat viisi kuukautta, mutta koska neiti on luonteeltaan niin upea, en juuri jännittänyt. Pitkäkarvaisia kääpiöitä oli kolme, joista Cira upeasti 1KP, PN ja ROP!!!!!


(C) Hannu Kaksonen
Pöydällä esiintymistä oli jonkin verran harjoiteltu ja hyvinhän se sujuikin

Hieno ensiesiintyminen ja upea arvostelu korvasi harmin aivan liian täyteen sullotusta hallista ja ihanista ilmapalloista joita lapsille jaettiin; niitä sitten räjähteli tasaiseen tahtiin kehien laidalla...


(C) Hannu Kaksonen
Tässä hyvä esimerkki Ciran luonteesta, hauskaa on aina, kehässäkin!

Ryhmäkehässä Cira oli auttamatta liian vauva ja jäi ilman sijoitusta, mutta upea aloitus kaiken kaikkiaan! Kiitos seurasta Rambo omistajineen, toivottavasti Rambo jaksaa odottaa seuraavaa Ciran tapaamista!Kiitos myös Hannulle Ciran kuvaamisesta!


(C) Hannu Kaksonen
Ylpeä neiti ja ensimmäiset palkinnot, tästä se näyttelyura alkaa

23.03.2009 Vaihteen vuoksi ulkomaille näyttelyyn, tällä kertaa suuntana Latvia. Mukaan mun tila-autoon pakattiin Luca, Tosca ja Nana& Ninni ja Pinky& Tiina, Ossi, Giko ja Mambo. Harmikseni olin tosi kovassa virusflunssassa, joten se osaltaan pilasi aika paljon matkaa. Tiina ajoi ja Ninni piti seuraa, mä lähinnä koitin pysyä hengissä... Näyttelypaikka oli tuttu, tuomari taasen aivan outo Hollantilainen. Meidän joukosta Luca aloitti kehän kiertämisen ollen paras uros kera SERTin ja CACIBin. Tuomari tuli sanomaan minulle kehässä että hän vain yksinkertaisesti rakastaa Lucaa. No, niin minäkin...Arvostelusta, joka löytyy Lucan sivuilta, näkee että tuomari todella tykkäsi Lupusta. Samalla Luca sai tietenkin myös Latvian Voittaja-2009 tittelin ja Latvian muotovalion arvon (odottaa vahvistusta). Seuraavaksi Pinky nappasi Ninnin kanssa junnu-sertin ja Pinkystä tuli Baltian juniorimuotovalio! Tusca-Tosca oli seuraavana, neiti uusi upeasti viime vuoden sijoituksen ollen paras narttu ja tittelirivistöön yksi titteli lisää. ROP oli riemukseni Luca joka todella nautti taas esiintymisestä!


Tällaisia tuliaisia tällä kertaa...

Nana oli kaniinien PN-2 saaden SERTin ja Tiinan koirat sijottuivat kaikki omissa PU-kehissään, Ossi oli ROP-veteraani. Ryhmässä mun ikioma halikamu Luppan oli kolmas, että olin haljeta ilosta! Onnittelut RYP1 ja 2 paikat vallanneille suomikarkkareille! Ossi oli BIS-veteraani. Sitten tila-auton pakkaus ja nokka kohti Tallinnaa. Tässä vaiheessa meikäläisen tauti alkoi olla jo niin kamala, että meinasin yskiä keuhkot pihalle.


(C) Ninni Lampén
Luppan ja ryhmän kolmas sija, upeaa!!!!!

Kiitos Tiina ja Ninni seurasta ja kärsivällisyydestä mun tautia kohtaan! Kiitos Aila kun otit tenavat hoitoon ja Aija kun hoidit Nikkeä ja Ciraa. Kohta pakataan taas laukut....

14.03.2009 Tällä kertaa vuorossa Tampereen näyttely ja Lucan erittäin äänekkäästä vastustuksesta huolimatta mukaan lähti vain Rico ensimmäistä kertaa nuorten luokkaan. Matkaseuraksi saatiin Mia, Jasu (Simply Tan Simon) ja Onni (Simply Tan I Walk The Line). Tuomari oli kaikille outo rouva Gibraltarilta, mutta ilmottautuneita oli silti 41+10 pentua! Tuomari oli valitettavasti aikamoinen ERI-automaatti, eikä kovin johdonmukainen muutenkaan, mutta Rico sai ERIn ja sijottui luokassaan kolmanneksi. Esitin myös Toscan käyttöluokassa, mutta koska neiti oli hiukan tuhdissa kunnossa jäi hän luokan viimeiseksi, mutta ERI kuitenkin. Myös Lucan poika Turo sai ERIn. Nartuissa "leirimme" nappasi kaksoisvoiton Pinkyn (Simply Tan Asti Gancia) ollessa VSP kera SERTin ja Loten (Simply Tan I Want It All) liitäen narttujen kakkoseksi saaden CACIBin!!!! Kun kerran paikalla oli neljä Simply Tania, sain kunnian esittää Onnin kasvattajaluokassa. Onni esiintyi oikein hyvin ja riemuksemme Simply Tan oli ROP-kasvattaja erinomaisella arvostelulla; Lovely breedgroup. Very feminine biches&masculine dogs. Very good quality dogs overall. Vielä kotimatka upeassa seurassa, pitkä näyttelypäivä taas takana. Kiitos erityisesti Riitalle ja Eiskalle, olette ihania!!!!

26.02.2009 Edwin-muru (Boshaft Lochhund Norris) Nastolasta lähetti lumisia terveisiä isipapalle ja meille muille! Komea poika hänestä on kasvamassa, on siinä hilkulla jääkö kaniiniksi. Meillä on nyt pieni päivitystauko kun raijataan tavarat Porvooseen, mutta varmasti pian saan netin toimimaan sielläkin!


Edwin helmikuussa 2009. Kiitos kuvista Sini!!!!

24.02.2009 Lucan ja Lillin pienokaiset täyttävät jo kolme viikkoa ja ovat niin valloittavia että jokaisen heistä olisin voinut kotiin viedä! Marja-Leena lämmin kiitos kun luotit Lucaan ja pidit pääsi, tässä se kiitos nyt seisoo! Kanssasi on ollut äärimmäisen mukavaa tehdä yhteistyötä ja se tulee varmasti jatkumaan vaikka me nyt Turusta pois muutammekin. Yksi uros etsii vielä kotia, ota yhteys Marja-Leenaan jos kainaaloosi mahtuu yksi suloinen vauva.


Pienet Hanitax-prinssit


Hanitax-prinsessat kolme viikkoa

23.02.2009 Raskas, mutta äärimmäisen opettavainen ja mukava viikonloppu takana. Olimme kasvattajakurssilla Vammalassa molemmat päivät, asiaa tuli tuutin täydeltä ja lopuksi vielä tentti. Takarivin kolmikko (mä, A-M ja Kirsi) suoriutui loistavasti, kaikki läpäisivät testin. Aivan tolkuttoman hauskaa oli vaikka ohjelma olikin aika tiukka ja välillä meinasi väsy yllättää (siihen auttoi Anna-Marin muurahaisvitsit)! Minun kennelnimianomus lähtee ensi viikolla eteenpäin, mikä voisi olla parempi lähde nimelle kun se koira jonka tämän kaiken on saanut aikaan. Ilman Lucaa en tuntisi omasta mielestäni "täydellistä" mäyräkoiraa! Suosittelen kurssia kaikille vaikka ei kasvattamista vielä mietikään (minäkin erittäin pienimuotoisesti), opettavainen kokonaisuus! Kiitos Kirsi ja Anna-Mari, oli hulvattoman hauskaa (yleensä niillä on jotka ei lue kirjaa vaan katsoo vain kuvat...)....

19.02.2009 Kävimme eilen vierailulla Santran luona katsomassa pikku-Hildaa ja Turoa. Ciralle ja Hildalle leikki maistuikin, jopa meidän Cira hiljeni parin tunnin riehumisen jälkeen kun kotiin tultiin. Nappasin samalla muutaman kuvan, Turon uusi kuva on pentuja-osiossa ja Ceran etusivulla. Ohessa vielä iskä ja poika, ei ole omena kauas puusta pudonnut...Meillä alkaa hillitön pakkaaminen, muuttoon aikaa viikko, HUH!

10.02.2009 Suuri saalistaja, pelottavimmista pelottavin Luca ja meidän Armas :-) Hiiret on erikseen, Armas on kaveri, tuumii Luppan!


Syödäänkö tänään yhdessä sun iltakinkut Armas?

 

 

(C) 2009 Jutta Müller | www-design by RR web